T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Hacı Ahmet Paralı İlkokulu

Rehberlik

Mrt

 

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

               Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik çalışmaları eğitimimizin ayrılmaz bir parçası ve bütünleyicisidir. Bu nedenle Hacı Ahmet Paralı  İlkokulu’muzda rehberlik çalışmaları diğer eğitim çalışmaları ile birlikte düşünülmektedir.

Mrt

ÇOCUKLARLA SAĞLIKLI İLETİŞİM NASIL SAĞLANIR ?

Çocuklarla doğru bir iletişim kurabilmek onların gelecekte sağlıklı yetişkin olabilmeleri için oldukça önemlidir. Çünkü çocuğun kişilik özellikleri genetik yapı ile birlikte çevresel faktörlerle de büyük oranda şekillenmektedir. Çocuğun kendisini ilk tanıdığı çevre ailesidir ve ailesinin yanındayken hissedeceği her türlü duygu onun sosyal ortamda hissedeceği duyguları ve gerçekleştireceği davranışlarının temelini oluşturmaktadır.

Mrt

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA DÜZENİ OLUŞTURMAK

Yeni bir Öğretim yılının başladık. Şimdi derslere odaklanma ve çalışma zamanı. Öğrendiğimiz her konu, yeteneklerimiz doğrultusunda bizi geliştirecek ,büyütecek ve geleceğe taşıyacak. Dikkatimizi ve enerjimizi derslerimize verelim ve yeni şeyler öğrenmenin keyfini çıkaralım..Bir öğrencinin okul hayatındaki en önemli sorumlulukları ev ödevi yapmak ve bunun için bir çalışma düzeni oluşturmaktır. Sınıfımızda öğretmenimizden öğrendiğimiz her şey,uzun süreli hafızamızda depolanmaktadır Okul sonrasında yapacağımız egzersizler ,yani ödevler ise bu deponun alanını büyüterek bize daha fazla yer sağlar. Bilgilerimiz tekrarlandıkça sağlamlaşır ve karşılaştığımız her yeni durumda onların kolaylıkla bu depodan çıkarıp kullanabiliriz.

Mrt

ÇOCUKLARDA BENLİK SAYGISI

Saygı geleneksel olarak başkasını kabul ve takdir etme, karşınızdaki bireyleri bağımsız, farklı ve biricik olarak gördüğünüzün ifadesi olarak kullanılır.  

Her toplumda olduğu gibi, toplumun en küçük yapı taşı ailede de saygı, aile bireyleri arasında olumlu ilişkilerin gelişebilmesi için uygulanması gereken bir kavramdır. 

Mrt

Baba Olmak

            Yaşam boyunca pek çok farklı kimlik ediniriz. Evlat, torun, kardeş, arkadaş, eş, hala, dayı, öğrenci, öğretmen, kadın, erkek, ana-baba v.b. Ama bunlar için de en önemli olanlardan biri ana baba kimliğimizdir. Anne olmak ile ilgili birçok şey söylendi, çok araştırma yapıldı, birçok filmde, romanda, şiirde vurgulandı, çoğu zaman da yüceltildi. Peki babalar çocuklarının gelişimini nasıl etkiler?

Mrt

 

 

TANIM: DEHB akademik ve mesleki sonuçları olan,sosyal ilişkileri etkileyen bir rahatsızlıktır.Zevk  veren işler yapılırken(telefon oynama,bilgisayar vb)sorun yaşanmaması ama okul ödevi,ders çalışma vb. gibi konularda sıkıntı yaşamasıdır.